PureBasic Insert

De Toiletblokhouder voor de Geberit UP100.

PureBasic Insert Toiletblokhouder voor up100
PureBasic Insert Toiletblokhouder voor up100 2
PureBasic Insert Toiletblokhouder voor up100 3
PureBasic Insert Toiletblokhouder voor up100 4
PureBasic Insert Toiletblokhouder voor up100 5
PureBasic Insert Toiletblokhouder voor up100 6
PureBasic Insert Toiletblokhouder voor up100 7
PureBasic Insert Toiletblokhouder voor up100 8
PureBasic Insert Einwurfschacht Deutsch
PureBasic Insert English
Advertentie StarBlueDisc:
StarBluedisc Toiletblokjes
StarBlueDisc Blauw Halfjaar Verpakking
StarBlueDisc Groen Halfjaar Verpakking
StarBlueDisc Blauw Jaar Verpakking
StarBlueDisc Groen Jaar Verpakking

Diverse Informatie.

Voor veel consumenten is een badkamer of toilet verbouwen geen dagelijkse bezigheid en wordt het er door de grote hoeveelheid aan informatie op internet niet eenvoudiger op. Om het voor u wat makkelijker te maken vindt u onder “Wat is Wat” enkele begrippen, die het een en ander verduidelijken. Ook vindt u op de “Wat is Wat” pagina linkjes naar de eerder genoemde fabrikanten van inbouwreservoirs, Toiletblokhouders en toiletblokjes voor extra informatie.
Mocht u toch nog vragen hebben, kunt natuurlijk ook contact op nemen met ons via deze link PureBasic Insert contact.

Wat is Wat?

Wat is een inbouwreservoir?

Een inbouwreservoir is een frame met daarin een watertank, dat gebruikt wordt voor het realiseren van een wandhangend toilet. Deze elementen worden ook wel inbouwframe, wc voorzetwand en inbouwtoilet-element genoemd. De elementen van de onderstaande merken hebben allemaal een grote en kleine spoeling mogelijkheid. De grote spoeling spoelt het toilet met 6 liter water en kleine spoeling spoelt met 3 liter water.

Een inbouwreservoir wordt weggewerkt achter een wand en wordt daarna vaak betegeld. Een inbouwreservoir is zo ontworpen dat in geval van een storing of defect het probleem verholpen kan worden door de opening achter de bedieningstoets. Deze serviceopening is makkelijk bereikbaar, zonder dat er hak en/of breekwerk gedaan hoeft te worden in het toilet. Aan deze elementen kunnen nagenoeg alle wandclosets worden opgehangen die u kunt kopen bij een sanitair speciaalzaak. Deze wandclosets worden namelijk gemaakt op basis van universele Europese maten. Voor de zekerheid kunt u dit natuurlijk altijd navragen bij de fabrikant van het wandcloset of de fabrikant van het inbouwreservoir.

Wat is een Toiletblokhouder?

Een Toiletblokhouder is een WC-blokjes systeem dat ingebouwd wordt in een inbouwreservoir. Deze zorgt voor de reiniging van uw toilet en geeft het spoelwater een mooie en frisse kleur. De blokjes die sanitair speciaalzaken aanbevelen zijn de toiletblokjes van StarBlueDisc. Deze gaan langer mee dan de toiletblokjes van de supermarkt en zijn op jaarbasis ook nog eens veel goedkoper.

Een Toiletblokhouder kan bij de onderstaande merken ook achteraf ingebouwd worden, zonder dat hier hak- en breekwerk aan te pas komt. De toiletblokhouder van de onderstaande merken werken allemaal net anders, voor meer informatie over de verschillende Toiletblokhouders kunt u ook eens een kijkje nemen op www.toiletblokhouder.nl.

Hieronder staan de verschillende merken, die een Toiletblokhouder hebben met daarbij de verschillende namen van het systeem:
  • Geberit noemt het een Toiletblokhouder (alleen voor de UP320 en UP300).
  • Grohe noemt het de Grohe Fresh.
  • TECE noemt het de Inworpschacht.
  • RAYBRO Innovations noemt het de PureBasic Insert (Deze Toiletblokhouder past alleen op de DuofixBasic (UP100), maar is geen Geberit product. Deze Toiletblokhouder is door ons SPECIAAL ontworpen voor de UP100).

Welke inbouwreservoirs zijn er?

Er zijn een groot aantal verschillende merken inbouw reservoirs. De bekendste en beste merken in Nederland van inbouwelementen zijn:
  • Geberit UP320.
  • Geberit UP100 (deze wordt ook wel Duofix Basic of Duofix Delta genoemd).
  • Grohe Rapid.
  • TECE.

Voor elk van deze inbouw reservoirs zijn er nu ook Toiletblokhouders.
Natuurlijk zijn er nog veel meer reservoirs te koop in Nederland, maar de bovenstaande elementen hebben duidelijk de voorkeur van installateurs in Nederland. Van deze bovengenoemde elementen zijn de Geberit inbouwreservoirs de meest verkochte varianten.
Geberit up320

Geberit UP320

Geberit Toiletblokhouder

Geberit Toiletblokhouder

Geberit up100

Geberit UP100

PureBasic Insert 6 Toiletblokhouder

PureBasic Insert

grohe rapid sl

Grohe Rapid

Grohe Fresh

Grohe Fresh

Stacks Image 47615

TECE Reservoir

TECE inworpschacht

TECE Inworpschacht

Wat is het verschil tussen een Geberit UP320 en een UP100?

De Duofix UP100 is het basis model inbouwelement van Geberit en is een stuk goedkoper als het UP320 (Sigma) model van Geberit. Zowel de DuofixBasic (UP100) als de UP320 van Geberit zijn zelfdragende elementen, hierdoor zijn ze makkelijk te plaatsen. Kwalitatief is de UP100 een zeer goed element, maar zit er een andere vlotterkraan in dan bij de Geberit UP320. Mocht deze defect gaan, dan kunt u deze eenvoudig vervangen door dezelfde vlotterkraan als in de UP320.

Op de UP100 elementen passen de Geberit Delta bedieningsplaten en op de UP320 passen de Geberit Sigma bedieningsplaten. Veelal wordt het UP100 element als actie product aangeboden in combinatie met een wandcloset, closetbril en Delta bedieningsplaat. De Geberit UP100 inbouwreservoirs zijn ze zowel verkrijgbaar bij bouwmarkten, als bij sanitair specialisten. Ook wordt het reservoir (de witte tank) vaak aangeboden in een ander framewerk. Deze frames zijn dus niet origineel van Geberit. Tegenwoordig noemt men het UP100 reservoir ook wel het Delta reservoir of de Duofix Basic. De Geberit Duofix UP320 wordt tegenwoordig ook de Duofix Sigma genoemd.

Voor de Geberit UP320 (Duofix Sigma) was al geruime tijd een Toiletblokhouder te koop en nu is er dan eindelijk ook een Toiletblokhouder voor de Duofix Delta ( Basic of UP100) te koop onder de naam PureBasic Insert. Deze kunt deze online bij ons bestellen.
UP320
UP100

Geberit UP320

Geberit UP100

Welke toiletblokjes zijn er?

Er zijn verschillende toiletblokjes te koop voor in de diverse Toiletblokhouders, echter adviseren wij alleen de StarBlueDisc blokjes te gebruiken. Hiervan weten wij dat ze 100% biologisch afbreekbaar zijn en geen bijtende bestanddelen bevatten.
Ook gaan StarBlueDisc blokjes langer mee als de wc blokjes die u in een supermarkt kunt kopen, tevens zijn deze op jaarbasis ook nog eens veel voordeliger dan de andere wc blokjes (gemiddeld +/- € 40,-). De StarBlueDisc toiletblokjes gaan gegarandeerd 2,5 week mee en zijn er in de kleuren blauw en groen. Tevens kunt u kiezen uit verschillende verpakkingen. Een probeerverpakking van 4 stuks, een halfjaar verpakking 12 blokjes en een jaarverpakking 24 toiletblokjes.

Met StarBlueDisc heeft u een professioneel product, maar toch goedkoper dan bij de supermarkten. De toiletblokjes van StarBlueDisc zijn ook te gebruiken in een laag- en/of hoog hangendreservoir. Op StarBlueDisc.nl vindt u hier meer uitleg over.
StarBlueDisc voor UP100 Toiletblokhouder

Spoelrandloze toiletten.

Er zijn steeds meer keramiekfabrikanten die spoelrandloze toiletten maken. Elke fabrikant heeft zijn eigen benaming voor Rimless keramiek, hieronder worden de merken en benamingen weergegeven. Bij een Rimfree toilet is het nagenoeg onmogelijk om nog toiletblokjes aan de rand van het keramiek te hangen. Ook wordt het schoonmaken van het toilet nog eens eenvoudiger, omdat de spoelrand ontbreekt. Dit is dan ook de reden dat er tegenwoordig ook bijna altijd een Toiletblokhouder verkocht bij een rimfree toilet van welk merk dan ook. Welk toilet u ook kiest, deze zijn altijd te combineren met een van de genoemde reservoirs en dus ook met een Toiletblokhouder.

De volgende fabrikanten hebben naast hun gewone keramiek ook spoelrandloze toiletten in hun assortiment. De komende jaren zullen er bij deze fabrikanten waarschijnlijk nog meer varianten bij komen. Ook zullen er nog meer fabrikanten bij komen die rimless toiletten gaan maken.

Villeroy & Boch - DirectFlush
Toto - Tornado Flush
Laufen - Laufen PRO
Sphinx - Rimfree
Ideal Standard - AquaBlade
Duravit - Rimless

Spoeling met een toiletblokhouder bij een Rimfree closet.

Sphinx Rimfree

Direct Flush gecombineerd met toiletblokhouder.

V&B DirectFlush

Spoeling met een toiletblokhouderbij een Toto closet.

TOTO Tornado Flush

Spoeling met een toiletblokhouderbij een Laufen closet.

Laufen PRO WC

Uw sanitair specialist kan u meer vertellen over de diverse varianten van de Rimfree wandclosets en u ook het beste product adviseren.
In elk geval kunt u de bovenstaande Rimfree toiletten gebruiken in combinatie met de PureBasic Insert, natuurlijk wel alleen in combinatie met de UP100.

Linkjes naar de diverse Fabrikanten.

Mocht u meer informatie over reservoirs, toiletblokjes of verschillende Rimless toiletten willen hebben, Vind u hier de linkjes die u doorverwijzen naar de diverse beschreven merken. Voor meer informatie over de PureBasic Insert kunt u ons contactformulier invullen.

Geberit: www.geberit.nl
Grohe: www.grohe.nl
TECE: www.tece.nl
RAYBRO (PureBasic Insert): contactformulier
Algemene informatie over Toiletblokhouders: www.toiletblokhouder.nl
StarBlueDisc Toiletblokjes: www.starbluedisc.nl
Sphinx Rimfree: www.sphinx.nl
V&B DirectFlush: www.villeroy-boch.nl
Laufen PRO: www.laufen.nl
Toto TornadoFlush: www.toto.com
Ideal Standard AquaBlade: www.idealstandard.nl
Duravit Rimless: www.duravit.nl
Toiletblokhouder UP100 Facebook
Toiletblokhouder UP100 LinkedIn
Toiletblokhouder UP100 YouTube